Er du på boligjagt?

- Rimelig boligpriser og direkte kontakt!

Mellemmand?

- Tjen penge

Skal du sælge din bolig?

– Billigt og sikkert

 

Når du først har besluttet at styre ærterne og sælge dit hjem på jegkenderen.dk, skal du starte med nogle af de opgaver, som ejendomsmæglere har en tendens til at betale for. Du kan nemt. Det kræver bare, at du gør dig bekendt med sagerne ved at læse vejledningen nedenfor. Men når dit hjem sælges, har du til gengæld holdt en rigtig god timeløn. Hvis du sidder fast eller har et spørgsmål, så skriv eller ring til os. Vi er klar til at hjælpe dig med det samme!
Hvis du ikke selv kender en advokat, byggesagkyndig, boligfotograf eller har et stort netværk. Anbefaler vi en komplet selvsalgs løsning, hvor det eneste du stortset selv skal stå er fremvisning til en potentiel Køber. Skal du vælge DEN NEMME, EFFEKTIVE OG SIKRE LØSNING eller TOTALLØSNINGEN

 

1. Bestil dokumenter hjem (En boligadvokat kan stå for, at hente dokumenter hjem for dig!)

Det første du skal gøre, er at indsamle de dokumenter, som køberen skal se senere i processen.
Boligens ​energimærke ​skal du have på plads, inden du officielt sætter til salg-skiltet i vinduet. Det er lovpligtigt. (Dog gælder der andre regler for ejerlejligheder og andelsboliger. Her er det hele ejendommens energimærke, der skal fremskaffes. Som regel behøver du ikke selv at købe en energimærkning da det din ejerforenings ansvar. Hør din ejendomsforening hvilken politik I har)

Energimærkningen skal udføres af en certificeret energirådgiver, der er certificeret af Energistyrelsen. Vær opmærksom på, at boligens energimærke er gyldigt i 10 år. Så har du ejet boligen i kortere tid og ikke lavet væsentlige ændringer på boligen, som har indvirkning på boligens energimæssige ydeevne, så kan du bruge dette energimærke. Er gyldighedsperioden udløbet, eller har du ændret på boligen, så kan du kontakt os, så henter vi et skarpt tilbud hjem til dig fra vores samarbejdspartner!

Du skal hente boligens ​ejendomsdatarapport​. Den koster 154 kroner, og du finder den lige ​her​. Hav dit NemID og betalingskort klar.
Din ejendomsdatarapport indeholder alle de officielle oplysninger om din bolig. Du får blandt andet BBR-Meddelelse, jordforureningsattest, offentlig ejendomsvurdering og ejendomsskattebilletten sammen med over 50 andre offentligt registrerede oplysninger om din bolig. Og det er oplysninger, som skal med i købsaftalen, når vi kommer der til.

2. Hvad skal salgsprisen være?

Hvad er din bolig værd? Det er jo det helt store spørgsmål. Svaret er, at din bolig er værd, hvad en køber vil give. Men hvad er så det? Du har jo nok en formodning om, hvad du gerne vil have for din bolig. Nu skal vi bare finde ud af, hvad køberne er villige til at give.
Start med at lave research på andre boligers salgspriser i dit område. Du kan finde boligmarkedets faktiske salgspriser på f.eks Boliga.dk eller Boligsiden.dk.

Kig på kvadratmeterpriser og prøv at kigge kritisk på din bolig. Det er let at fortælle om alle plusserne, men vi skal også have minuserne med. Er taget gammelt? Bor du lige ud til en befærdet vej?

Du kan I nogle tilfælde få din bank til at sende en valuar fra deres realkredits institut, som kan lave en professionel vurdering af din bolig gratis. Det sker som regel i forbindelse med omlægning af et boliglån, eller hvis du skal købe ny bolig. Så kan du/I i sammeombæring få afklaring på, hvor mange penge I kan handle ny bolig for.

Er du stadig usikker på prissætningen, så kan du købe dig til en salgsvurdering hos en ejendomsmægler eller valuar. Ejendomsmæglere tilbyder gratis salgsvurdering, for at få din bolig til salg hos dem. Vær klar i mælet, når du henvender dig. Du kan evt. sige du gerne vil købe en salgsvurdering og selv sælge din bolig.

 

3. Snak med din bank

Hvis du ejer din bolig ene og alene og ikke har lån i bank og realkreditinstitut, så spring dette punkt

over.

Men er du som boligejerne er flest, og har lånt penge til at købe din bolig, så skal du have din bank med på råd. Både i forhold til, hvad de mener, at du mindst kan sælge din bolig for, men også i forhold til, at du skal varsle både bank og realkreditinstitut om et kommende salg. Der er nemlig et opsigelsesvarsel på dine lån, da de skal indfries til fast termin. Snak også med din bankrådgiver om, hvilke omkostninger, du skal betale i forbindelse med salget. Det er vigtigt at have fuldstændigt grønt lys fra banken, inden du starter selve salgsprocessen. Skulle en interesseret køber dukke op med det samme, så skal salget ikke strande på grund af langsom sagsbehandling i banken.

4. Få en boligadvokat

Uanset hvad, så skal du som sælger have din egen boligadvokat. Det er din personlige garanti for, at din bolighandel forløber uden fejl og uoverskuelige økonomiske konsekvenser. Du skal have en boligadvokat, og det anbefaler vi i øvrigt også sælger at have. Normalt koster det i omegnen af 12.500 kroner at engagere en boligadvokat, men det er måske de vigtigste penge at bruge.
Vi henviser gerne til vores samarbejdspartner Boligadvokaterne Mikkelsen, der giver 2.500 kroner i rabat til kunder fra JegkenderEn.dk.

Boligadvokaterne Mikkelsen ejes og drives af Advokat Bruno Mikkelsen, som udover at arbejde som boligadvokat, underviser han på ejendomsmægleruddannelsen, og har gjort det i over 30 år! Derfor kan Bruno i dag kalde sig for Danmarks nok mest erfarne boligadvokat.

5. Få boligen til at spille og tag gode billeder

Når du bladrer igennem andre salgsopstillinger, så finder du sjældent fejl og mangler. De små ting, der kan forstyrre billedet er allerede fikset. Få ryddet op og sæt lige den sidste fodliste på plads og gør rent i hele hytten. Du kan selv tage billederne til din salgsopstilling. Se hvilke vinkler, der gør sig godt i andre salgsopstillinger og bliv inspireret til at tage nogle gode billeder af din bolig. Men ærligt talt, så er der en grund til at fotografer bruger flere år til at uddanne sig. Og så har de temmeligt sikkert meget bedre udstyr, end du har.

Billederne af boligen er noget af det vigtigste overhovedet. Vi mennesker bruger underbevidst blot få sekunder på at danne en mening, om det vi ser. Så dine billeder af boligen skal være gode. Du kan hyre en professionel boligfotograf, der også kan rådgive om hvilke billeder, der skal ligge først på din salgsopstilling, kontakt os for at planlægge et besøg fra en boligfotograf.​ Det kan hurtigt vise sig at være nogle af de bedste penge, du kommer til at bruge på dit boligsalg.

6. Sæt din bolig til salg på jegkenderen.dk

Så er du klar. Klik ind og vælg hvilken pakke, der passer til dit personlige boligsalg. Vi har tre forskellige pakker på hylden. Vælg den der passer dig bedst. Du skal sætte en “Finders Fee” til rådighed og sætte billeder på opstillingen. Hav en kort salgstekst om din bolig klar.
På få minutter er din bolig til salg og synlig for tusindvis af interesserede købere.